ЛАТИНСКА АМЕРИКА
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ И БОЛИВИЯ
17 Дни / 16 Нощувки

ПЕРУ И БОЛИВИЯ

Лима, Паракас, Ика, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кузко, Мачу Пикчу, Юкай, Пуно, езерото Титикака, Ла Паз


ПРОГРАМА:

...
Ден 1
Полет София – Амстердам.
Попътна нощувка в Амстердам.

Ден 2
Полет Амстердам - Лима. Пристигане в Лима. Трансфер и настаняване в хотела.
...
Ден 3
Следобедна туристическа обиколка на Лима: парка на любовниците в един от най-богатите квартали - Мирафлорес,  квартала Сан Изидро – финансовия и търговски център на града, пирамидата-храм Уака Уаламарка, централния площад с Президентския и Общинския дворец, Катедралата, в която се намира гробницата на испанския конквистадор Франциско Пизаро, манастирът Санто Доминго и музеят Ларко – сграда построена върху останките на Пирамида от пред-колумбийската епоха, и където се съхраняват древни еротични фигури.
...
Ден 4
Ранно заминаване за Паракас.
Екскурзия с моторна лодка до островите Балестас, които представляват уникален природен резерват с над 160 вида морски птици, тюлени, делфини и китове. Следобяд – разглеждане на Ика – древните и съвременните улици на града, и Централния площад, Регионалния музей с колекции на местни занаятчийски изделия. Разходка до езерото Хуакачина – известно като “оазисът на Америка”, от където ще бъдат наблюдавани пустинни пейзажи и характерни за региона дюни и посещение на винарна.
Нощувка в Ика.
...
Ден 5
Сутринта, 30 минутен полет над платото Наска:
Върху платото има изографисани стотици самостоятелни фигури от елементарни линии: китове, паяци, маймуни, риби, птици, лами, змии и гущери.
Обяд в местен ресторант. Отпътуване  за Арекипа с автобус. Пристигане в Арекипа около 23:00 ч. и настаняване в хотела. 
...
Ден 6
Следобяд - Туристическа обиколка на “Белия град” – Арекипа, включваща колониалния квартал Сан Лазаро, в който е основан градът, Кармен Алто от където се открива гледка към вулканите Мисти, Чачани и Пичу Пички, и типичните фермерски тераси, които заобикалят града, кварталът Янахуара, Манастира Санта Катерина, Главния площад с Катедралата и метоха “Компаня де Хесус”.
Нощувка в Арекипа.
...
Ден 7
Ранно отпътуване за каньона Колка. Изкачване до подножието на кратера на вулкана ЧаЧани, от където се разкрива невороятна гледка към вулканите Мисти и Пичу Пичу.  Посещение на  националния парк Пампа Каняуас – резерват за викуни и наблюдение на живота им в естествена среда. Обяд в местен ресторант.
Пристигане в град Чивай в Колка.
Настаняване и вечеря в хотела. 
...
Ден 8
Закуска. Рано сутринта – отпътуване към Кондор Крос - място, от където се наблюдава полета на кондорите и се открива гледка към каньона. Посещение на градовете Мака и Йанке и характерните за тях колониални черкви. Обяд в местен ресторант и връщане в Арекипа.
...
Ден 9
Трансфер до летището и заминаване за Кузко.
Следобедна туристическа програма в Кузко: археологическия парк и крепостта Саксайуаман, древния храм на пумата и Кенко с жертвения олтар, Тамбомачай и свещените извори на здравето и дълголетиоето, Пука Пукара – отбранителната кула на главния вход към града, Храма на слънцето - Кориканча, върху чиито основи е построен манастирът Санта Доминика, главния площад и катедралата.
...
Ден 10
Целодневен тур на свещената долина на Инките: Авана Канча - комплекс за отглеждане на Алпака и Лама, пазара и занаятчийски център Писак, обяд в местен ресторант и крепостта и храма Олантайтамбо. 
Нощувка в Свещената долина.
...
Ден 11
Целодневен тур до Мачу Пичу: трансфер до гарата в Олантайтамбо и отпътуване от с влака Вистадом, обяд в местен ресторант, туристическа обиколка на "Изгубения инкски град" - Мачу Пикчу, едно от новите седем световни чудеса и неговите тераси, церемониални олтари и древни архитектурни решения. Връщане в Кузко с влак и нощувка.
...
Ден 12
Заминаване с автобус за Пуно. По пътя посещение на параклиса Андахуайлияс и храма на бог Виракоча в Ракчи и границата между градовете Куско и Пуно – Ла Рая – планински проход с надморска височина 4338м. Обяд в местен ресторант. Посещение на музея на Руините на Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотела.
...
Ден 13
Ранен трансфер до храма в Копакабана и настаняване на борда на катамарана с който ще  прекосим езерото Титикака. Закуска на борда. 
Акустиране на Слънчевия остров - родното място на империята на Инките: посещение на Градината на Инките, културния комплекс Инти Уата, подземния музей Екако и центровете на тръстиковите корабостроители от Титикака, земеделските тераси на Инките Пачамама, салона Интика. Плаване с традиционен за Титикака плавателен съд за панорамна гледка на  двореца на Инките Пилкокаина. Посещение на изолираното село Чалапампа. Обяд на борда. Следобяд: Посещение на храмове, типични къщи, плаване с лодките на местното население до свещен храм на Инките и разходка по пътеки на Инките. Нощувка на борда на катамарана.
...
Ден 14
Закуска на борда на катамарана. Трансфер до Ла Паз преди обяд.
Следобед - туристическа обиколка на Ла Паз, пазарите и Лунната долина: Посещение на известния Пазар на Вещиците и колониалната църква Сан Франциско,  Плаза Мурило, където се намират Катедралата, Държавната палата и Националния конгрес. Разходка по прочутата колониална улица Жаен. Посещение на репродукция на подземния храм на културата Тиванаку, кварталите Обраяес, Калакото и Ла Флорида, Лунната долина.
...
Ден 15
Трансфер до летището и полет Ла Паз - Лима.
Свободна програма в  Лима. Трансфер до летището за полет до Амстердам.
...
Ден 16
Кацане в Амстердам. Трансфер и настаняване в хотела.
Ден 17

Полет Амстердам – София.ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* Самолетен билет София – Амстердам – Лима – Амстердам – София на авиокомпания KLM;
* Самолетен билет Ла Паз - Лима;
* Самолетен билет Арекипа – Кузко;
* 30 минутен полет със самолет над платото Наска;
* Билет за катамаран за езерото Титикака;
* Всички трансфери по програмата в Aмстердам, Лима, Паракас, Ика, Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кузко, Юкай, Пуно, езерото Титикака, Ла Паз;
* 3 нощувки със закуска в Лима;
* 1 нощувка със закуска в Ика;
* 3 нощувки със закуски в Арекипа;
* 1 нощувка със закуска в Колка;
* 2 нощувки със закуска в Куско;
* 1 нощувка със закуска в Свещената долина;
* 1 нощувка със закуска в Пуно;
* 1 нощувка със закуска в Ла Паз;
* 1 нощувка на борда на катамаран на езерото Титикака в спална каюта;
* 2 нощувки със закуска в Амстердам на отиване и връщане в хотел в района на летището;
* Туристическа обиколка на Лима;
* Ескурзия в  резервата Паракас;
* Екскурзия до островите Балестас;
* Туристическа обиколка на Арекипа;
* Целодневен тур на Авана Канча;
* Целодневен тур на Мачу Пикчу;
* Еднодневен круиз с катамаран по езерото Титикака;
* Туристическа обиколка на Ла Паз;
* Всички такси, които се заплащат при влизание и напускане на Перу и Боливия;
* здравна застраховка с покритие 15 000 евро;
* Водач с групата от България;ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Град 2* 4*
Лима BRITANIA или подобен JOSE ANTONIO LIMA или подобен
Ика VILLA JAZMIN или подобен LAS DUNAS или подобен
Арекипа MELIANA или подобен EL CABILDO или подобен
Колка ECO INN COLCA или подобен EL REFUGIO HOTEL COLCA или подобен
Куско PRISMA или подобен JOSE ANTONIO CUSCO или подобен
Свещената долина MABEY VALLE SAGRADO или подобен SONESTA POSADAS DEL INCA YUCAY или подобен
Пуно QELQATANI HOTEL или подобен SONESTA POSADAS DEL INCA PUNO или подобен
Езерото Титикака CATAMARAN CATAMARAN
Ла Паз REAL PLAZA или подобен EUROPA HOTEL или подобенВЪЗМОЖНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА:

...
Ден 15
Полет Лима – Пуерто Малдонадо.
Трансфер до лоджата. Вечеря и нощувка.
Ден 16
Фото сафари с кану по река Мадре Диос – част от речната мрежа на Амазонка за  наблюдение на биоразнообразието в дъждовните гори на перуанската джунгла.
Обяд от органични и местни продукти в лоджата.
След обяд – разходка по пътеките Консепсион, с беседа за опознаване разликите между видовете дъждовни гори и вечерен излет с кану.
Вечеря и нощувка.
Ден 17
След закуска – пешеходна разходка в резервата Тамбопата на път за езерото Сандовал - местообитание на много различни видове животни – застрашената от изчезване гигантска видра, синьо-жълта ара, червена ревяща маймуна, черен кайман, една от най-големите сладководни риби – арапаима (паиче) и др.
Обяд в лоджата.
Следобед – разходка по Инатерра и пътеката на анакондата – системи от въжени мостове и кули издигащи се до 30 м. над блатата, непосредствено до високите корони на дърветата, от където могат да бъдат наблюдавани в естествена среда тукани, кълвачи, трогони, катеричи маймуни и ленивци. Вечеря и нощувка.
Ден 18
След закуска – свободно време в къщата на пеперудите – трансфер до летището за полет Пуерто Малдонадо - Лима.
Полет Лима – Амстердам.
Ден 19
Кацане в Амстердам. Трансфер и настаняване в хотела.
Ден 20
Полет Амстердам – София. 

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* полет Лима – Пуерто Малдонадо - Лима;
* 3 нощувки в лоджи 2* или 4* с включени закуски, обяди и вечери;
* трансфери летище-лоджи-летище в Пуерто Малдонадо;
* 3 дневно фото-сафари в дъждовните гори на перуанска Амазонка.

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.

 ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ