ЛАТИНСКА АМЕРИКА
МЕКСИКО
9 Дни / 8 Нощувки

ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО

 
ПРОГРАМА:
 
 
Ден 1
Полет София – Париж/Амстердам
Полет Париж/Амстердам – Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане от англоговорящ гид. Трансфер до хотел 4****.

 

Ден 2
Закуска. Тур с минибус на забележителностите на Мексико Сити, посещение на историческия център на града (обект от списъка за културно-историческо наследство на ЮНЕСКО). Площад Зокало е бил построен върху руини на древен ацтекски ритуален център, а по-рано там се е намирала пирамидата Темпло Майор. Ще посетите Метрополитанската Катедрала и Националния Дворец* (официалната резиденция на президента), където ще видите фреските на известния мексикански художник Диего Ривера. Посещение на Базиликата на Гуаделупе, която се смята за най-свещеното място в цяло Мексико. Гуаделупе е приета за символ на всички мексиканци-католици, тя също е и една от най-почитани светици и от други държави. Нейното чудодейно появяване на индианеца Хуан Диего довело до приемането на католицизма от индианците. Екскурзия до археологическия обект Теотиуакан (обект на наследството на ЮНЕСКО). Най-популярните туристически атракции са Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Улицата на Смъртта и Храмът на Пернатата Змия, който е декориран със змийски глави. Връщане в хотела в Мексико Сити.

Ден 3
След закуската, трансфер до летището.
Полет Мексико Сити – Вияермоса.
Пристигане в град Вияермоса. Посещение на парка-музей под открито небе Ла Вента. В този уникален музей могат да се видят известните каменни глави и други важни артефакти от най-старата и най-мистериозна цивилизация в Америка – Олмеките. След това посещение на водопадът Мисол Ха и отпътуване с минибус към колониалния град Паленке, където можете да прекарате вечерта разглеждайки и разхождайки се по калдъръмените улици. Настаняване в хотел 4****.
Ден 4
Закуска. Тур до един от главните обекти на Маите в Мексико – Паленке. Следва пътуване с минибус до до живописният град Кампече (обект на ЮНЕСКО). Препоръчваме ви да се качите на туристическия трамвай (доплаща се допълнително). Настаняване на 4**** хотел в Кампече.
Ден 5
След закуска отпътуване с минибус за Уксмал, един от най-ярките примери за архитектурният стил Пуук, който не е загубил своя чар (обект на ЮНЕСКО). Отпътуване за Мерида, столицата на щата Юкатан. Най-важните туристически места тук са Площадът на Независимотта и монументът Пасео дел Монтехо, където се намира луксозната Резиденция в Европейски Стил . Тя е построена в края на 19-ти – началото на 20-ти век. Настаняване в 4**** хотел в Мерида.
Ден 6
След закуска градски тур из Мерида, където има много красиви колониални катедрали и дворци. След това отпътуване с минибус към Чичен Итца, който в миналото е бил центърът на цивилизацията на Маите.  Пирамидата Кукулкан е едно от седемте чудеса на света (обект на ЮНЕСКО). Посещение и на Сеноте Ик-Кил (подземно карстово езеро, впечатляващо с рядка естествена красота). Плуването в езерото е разрешено. Пристигане в Канкун вечерта и настаняване в хотела.
Ден 7
Свободна програма в Канкун.

Ден 8
Свободна програма в Канкун.
Освобождаване на хотела и трансфер до летището.
Полет Канкун – Париж/Амстердам.

 


Ден 9
Полет Париж/Амстердам - София.

  

ПАКЕТ УСЛУГИ:
- Самолетни билети с Airfrance София-Париж-Мексико Сити, Канкун-Париж-София с вкл. летищни такси
- Самолетен билет с Aeromexico Мексико Сити – Вияермоса с вкл. летищни такси
- Настаняване по време на туристическата програма (6 нощувки + закуски) в хотели категория 4*
- Настаняване в хотел Marriot Magna Casa 4*, Канкун за 2 нощувки (без включени закуски)
- Транспорт по време на цялата програма в Мексико с климатизиран минибус
- Екзкурзоводско обслужване на английски език по време на цялата програма
- Входни такси за обектите описани в програмата
- Трансфер при пристигане в Мексико Сити
- Трансфер от хотела в Канкун до летището

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ