ЛАТИНСКА АМЕРИКА
ПЕРУ и БРАЗИЛИЯ - Обиколна екскурзия
10 Дни / 9 Нощувки

 ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ И БРАЗИЛИЯ

Лима, Куско, Мачу Пикчу, Игуасу, Рио де Жанейро
 
 
ПРОГРАМА:
 
Ден 1
 
Полет София – Амстердам – Лима. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела и настаняване. Туристическа обиколка на Лима: Плаза Майор, Правителствения дворец, Катедралата, Архиепископския дворец и кметството, църквата обител на Сан Франциско от XVII век, квартала Сан Исидо , посещение на пирамидата Хуака Хуаламарка и Парка на любовта в Мирафлорес, откъдето се открива гледака към Тихия Океан. Нощувка в Лима. 
Ден 2
 
Закуска. Трансфер до летището и полет: Лима – Куско. Пристигане в Куско - градът е столица на инките и е част от Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО   Трансфер до хотела и настаняване. Туристическа програма в Куско и околностите: посещение на храма на Слънцето (Koricancha), Плаза де Армас и Катедралата, крепостта на инките Сасчасахауман, подземната пещера и храма на Кенко и Тамбомачау – познати като баните на инките. Нощувка в Куско.
Ден 3
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване към Мачу Пикчу. Пътуване с влак през Андите, от които се откриват гледки към каньона и Свещенната долина. Пристигане в спирка Агуас Галиентес. Трансфер с автобус до върха на планината и Мачу Пикчу - Изгубеният град на инките намиращ се на 2430 м. надморска височина. Туристическа програма. Връщане в Куско с влак. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Куско.
Ден 4
 
Закуска. Трансфер до летището. Полет Куско – Лима – Игуасу. Трансфер до хотела и нощувка. Възможност за посещение на вечерно фолклорно шоу съчетаващо културите на Бразилия, Аржентина и Парагвай - трите държави, чийто граници се срещат в Игуасу.
Ден 5
 
Закуска. Целодневен тур на водопадите от Бразилска и Аржентинска страна - посещението и на двата национални парка, позволява да се наблюдават водопадите както от непосредствена близост достигайки до тях през пътеки в джунглата, така и от места за наблюдение, откъдето се открива панорамна гледка към водопадите. По желание - разходка с моторна лодка до подножието на най-големия водопад - Дяволското Гърло. Нощувка в Игуасу. 
Ден 6
 
Закуска. Трансфер до летището. Полет Игуасу – Рио де Жaнейро. Трансфер до хотела и настаняване. Разходка по плажа Копакабана. Нощувка в Рио де Жaнейро.
Ден 7
 
Закуска. Туристическа обиколка на Рио де Жанейро – посещение на хълма Захарната глава, историческият и финансов център на Рио, най-високата катедрала в Южна Америка, стадиона Маракана, кварталите Бутафого и Фламенго. Следобяд - посещение на главния офис на “H. Stern” - най-голямата компания за скъпоценни камъни в Южна Америка. 
Ден 8
 
Закуска. Туристическа програма -  посещение на планината Корковадо, на върха на която е издигната световно известната статуя на Христос, с включен билет за зъбчатата железница до върха на планината. Следва пътуване до Лагуната и известните плажове “Сан Пепино”, “Ипанема” и “Льо Бльон”. Нощувка в Рио де Жанейро. 
Ден 9
 
Свободно време. Трансфер до летището. Полет Рио де Жанейро – Париж. 
Ден 10
 
Полет Париж – София.
 

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетен билет София – Амстердам – Лима, Рио де Жанейро – Париж – Лондон;
* Самолетни билети Лима-Куско-Лима-Игуасу-Рио де Жанейро с включени летищни такси;
* 1 нощувка в Лима в хотел 4*, в двойна стая със закуска;
* 2 нощувки в Куско в хотел 4*, в двойна стая със закуски;
* 2 нощувки в Игуасу в хотел 4* в двойна стая със закуски;
* 3 нощувки в Рио в хотел 4*, в двойна стая със закуска;
* Туристическа обиколка на Лима;
* Туристическа програма в Куско;
* Целодневен тур на Мачу-Пикчу;
* Целодневен тур до Водопадите Игуасу – от бразилска и аржентинска страна;
* Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с включено посещение на Захарната Глава;
* Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с включено посещение на статуята на Исус Христос;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
* Водач с групата от България;
 ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ