ЛАТИНСКА АМЕРИКА
БРАЗИЛИЯ - обиколен тур и круиз по Амазонка
15 Дни / 14 Нощувки

ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАЗИЛИЯ

обиколен тур + круиз по Амазонка
 
Манаус, Форталеза, Салвадор, Рио де Жанейро, Водопадите Игуасу, Сао Паоло
 
ПРОГРАМА:
 
Ден 1
Полет София – Франкфурт - Сао Паоло.
Ден 2
Пристигане в Сао Паоло - най – големият мегаполис в Южна Америка с население над 12 милиона жители, финансов, икономически и търговски център на Бразилия. Трансфер до хотел в района на летището за почивка. Туристическа обиколка на Сао Паоло: Стария град, катедралата Се, манастира Сао Бенто, сградата Мартинели – първият небостъргач в Южна Америка, Театъра, Градския пазар и квартала Бутанта. Трансфер до летището и полет Сао Паоло - Манаус. Пристигане вМанаус – най-големият град по поречието на Амазонка. Нощувка.
 
Ден 3
Сутрешна разходка из централната част на Манаус. Следобяд - настаняване на борда на круизния корабАмазон Клипър и начало на плаването по Амазонка: „Срещата на водите” – мястото, където се срещат Рио Негро и Амазонка, плаване с кану по реката, езерото Джанауака. Вечеря и нощувка на кораба.
 
Ден 4
Круиз по Амазонка: плаване с кану и наблюдение на животинския свят по реката, разходка в джунглата, посещение на местно селище, риболов на пирани и други местни видове риба, наблюдение на нощния животински свят. Закуска, обяд и вечеря на кораба.
 
Ден 5
Плаване по Рио Негро и Амазонка. По обяд акостиране в Манаус. Трансфер до летището и полет Манаус - Форталеза. Пристигане във Форталеза - четвъртия по големина град в Бразилия предлагащ обширни бели плажове, отлична кухня, интензивен нощен живот и множество туристически атракции. Настаняване в хотел на плажа.
 
Ден 6
Туристическа обиколка на Форталеза: Стария и Новия град, Градската катедрала, Централния пазар, мавзолея на президента Кастело Бранко, площад Мартир, статуята Ирацема, плажовете Мейрелес и Прая до Футуро, пристанището за салове.
Ден 7
Трансфер до летището и полет Форталеза – Салвадор.Пристигане в Салвадор – третият по големина и значение град в Бразилия, важен културен и туристически център, включен в Списъка на световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел.
 
 
Ден 8
Туристическа обиколка на Салвадор: Посещение на Дик до Тороро със статуи на афро-бразилски ориши и футболния стадион Фонте Нова, църквата Носо Сенор де Бонфим, асансьора Ласерда, пазар за местни производства.
 
Ден 9
Трансфер до летището и полет Салвадор - Игуасу. Пристигане в Игуасу - един от най-посещаванитетуристически обекти в Южна Америка. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 90 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Настаняване в хотел.
 
Ден 10
Целодневна екскурзия до водопадите Игуасу от бразилска и аржентинска страна: пътуване с влакче и разходка из джунглата от аржентинска страна и доближаване максимално близо до най-големия водопад – Дяволското гърло с височина 90 метра. Следобяд – посещение от бразилска страна за панорамна гледка на водопадите.
 
Ден 11
Трансфер до летището и полет Игуасу - Рио де Жанейро. Пристигане в Рио де Жанейро. Настаняване в хотел на Копакабана.
 
Ден 12
Полудневна туристическа обиколка на Рио: посещение на хълма Захарната глава, историческия и финансов център на Рио, най-високата катедрала в Южна Америка, стадиона Маракана, кварталите Бутафого и Фламенго. Следобяд - посещение на главния офис на H.Stern – най-големият производител на бижута и скъпоценни камъни в Южна Америка.
 
Ден 13
Полудневен тур до статуята на Христос, която се намира на хълма Корковадо и до известните плажове в района “Сао Конрадо”.
 
Ден 14
Трансфер до летището и полет Рио де Жанейро - Сао Паоло - Франкфурт.
Ден 15
Полет Франкфурт - София.
 
 
 
ПАКЕТ УСЛУГИ:
* Самолетен билет София – Франкфурт – Сао Паоло – Франкфурт – София с LUFTHANSА;
* Самолетен билет Сао Паоло – Манаус;
* Самолетен билет Манаус – Форталеза;
* Самолетен билет Форталеза – Салвадор;
* Самолетен билет Салвадор – Игуасу – Рио де Жанейро;
* Самолетен билет Рио де Жанейро – Сао Паоло;
* Полудневно ползване на стая в хотел 4* в Сао Паоло ;
* 1 нощувка със закуска в Манаус, в стая с две легла със закуска, в хотел 4* ;
* 3 дневно плаване с круизния кораб Амазон Клипър включващо 2 нощувки на борда и изхранване на пълен пансион;
* 2 нощувки във Форталеза, в стая с две легла, в хотел 4*  на плажа;
* 2 нощувки в Салвадор, в стая с две легла, в хотел 4*  ;
* 2 нощувки в Игуасу, в стая с две легла, в хотел 4*  ;
* 3 нощувки в Рио де Жаейро, в стая с две легла, в хотел 4* на Копакабана;
* Трансфери летище-хотел-летище в Сао Паоло, Манаус, Форталеза, Салвадор, Игуасу, Рио де Жанейро;
* Туристическа обиколка на Сао Паоло;
* Туристическа обиколка на Манаус;
* Туристическа обиколка на Форталеза;
* Туристическа обиколка на Салвадор;
* Туристическа обиколка на Рио де Жанейро с посещение на Захарната Глава;
* Тур до Корковадо и статуята на Исус Христос в Рио;
* Целодневна екскурзия до Водопадите Игуасу от бразилска и аржентинска страна;
* Посещение на главния офис на H.Stern – най-големият производител и търговец на бижута и скъпоценни камъни в Южна Америка.
* Водач с групата от България;
* Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 EURO;
  
 
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Сао Паоло: Marriot Sao Paolo
Манаус: Tropical Hotel
Форталеза: Ponta Mar Hotel
Салвадор: A Casa das Portas Velhas
РиодеЖанейро: Royal Rio Palace или Copacabana Plaza

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ