ЛАТИНСКА АМЕРИКА
ПЕРУ и БОЛИВИЯ - Обиколен тур
16 Дни / 15 Нощувки

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ И БОЛИВИЯ

Лима, Паракас, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кузко, Мачу Пикчу, Юкай, Пуно, езерото Титикака, Ла Паз
 
ПРОГРАМА:
Ден 1
Полет София – Амстердам. Полет Амстердам - Лима. Трансфер и настаняване в хотела.
 
Ден 2
Следобедна туристическа обиколка на Лима (https://en.wikipedia.org/wiki/Lima): Централния площад,  Президентския и Общинския дворец, Катедралата, в която се намира гробницата на испанския конквистадор Франциско Пизаро и музеят на Религиозните изкуства. Посещение на кварталите Сан Изидро и Мирафлорес, частната колекция на Сеньор Муица Гало, основателя на “ Златния музей на Перу”.
 
Ден 3
Ранно заминаване за Ика. Екскурзия с моторница до островите Балестас, които представляват уникален природен резерват с над 160 вида морски птици, тюлени, делфини и китове. Посещение на Националния резерват Паракас и на Музея на културата на Паракас (https://www.go2peru.com/paracas_travel_guide.htm). Следобед – заминаване за Наска. Пристигане и настаняване.
 
Ден 4
Сутринта, 30 минутен полет над платото Наска (https://en.wikipedia.org/wiki/Nazca_lines): Върху платото има изографисани стотици самостоятелни фигури от елементарни линии: паяци, маймуни, риби, птици, лами, змии и гущери. Обяд в ресторант Ел Портон. Отпътуване за Арекипа с автобус. Пристигане в Арекипа и настаняване в хотела. 
Ден 5
Следобед - Туристическа обиколка на Арекипа (https://www.arequipa-tourism.com/index-en.html): Главния площад, Катедралата, Манастира Санта Каталина, метоха “Компаня де Хесус”, колониалния квартал Янахуара и квартала Селжа Алегре.
 
Ден 6
Ранно отпътуване за каньона Колка (https://en.wikipedia.org/wiki/Colca_Canyon). Изкачване до подножието на кратера на вулкан ЧаЧани, от където се разкрива невороятна гледка към вулканите Мисти и Пичу Пичу. Посещение на националния парк Пампа Каняуас - резервата на вулканите. Пристигане в град Чивай в Колка. Настаняване и вечеря в хотела
Ден 7
Закуска. Рано сутринта заминаване за Кондор Крос - мястото, от където се наблюдава полета на кондорите. Посещение на градовете Мака и Йанке. Връщане в Чивай. Обяд в хотела. Връщане в Арекипа.
 
Ден 8
Трансфер до летището и заминаване за Кузко. Следобедна туристическа програма в Кузко (https://en.wikipedia.org/wiki/Cusco): главната катедрала Кориканча, руините на Кенко, Пука, Пукара, Тамбомачай и Сачайхуаман.
 
Ден 9
Целодневен тур на Авана Канча: пазара Писак, крепоста Олантайтамбо, долината Урубамба. Нощувка в Юкай (https://www.cusco-peru.org/cusco-surroundings-cusco-yucay.shtml)
 
Ден 10
Целодневен тур до Мачу Пичу: пътуване с влака Вистадом, обяд в Агуас Калиентес, туристическа обиколка на Мачу Пикчу. Връщане в Кузко с влак.
Ден 11
Заминаване с автобус за Пуно (https://www.puno.com/). По пътя посещение на параклиса Андахуайлияс и храма на бог Вракоча в Ракчи. Обяд в автобуса. Посещение на музея на Руините на Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотела.
 
Ден 12
Ранен трансфер до храма в Копакабана и настаняване на борда на катамарана с който ще прекoсим езерото Титикака (https://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Titicaca). Закуска на борда. 
Акустиране на Слънчевия остров - родното място на империята на Инките: посещение на Градината на Инките, културния комплекс Инти Уата, подземния музей Екако и центровете на тръстиковите корабостроители от Титикака, земеделските тераси на Инките Пачамама, салона Интика. Плаване с традиционен за Титикака плавателен съд за панорамна гледка на двореца на Инките Пилкокаина. Посещение на изолираното село Чалапампа. Обяд на борда. Следобяд: Посещение на храмове, типични къщи, плаване с лодките на местното население до свещен храм на Инките и разходка по пътеки на Инките. Нощувка на борда на катамарана.
 
Ден 13
Закуска на борда на катамарана. Трансфер до Ла Паз преди обяд. Следобед - туристическа обиколка на Ла Паз (https://www.boliviaweb.com/cities/lapaz.htm), пазарите и Лунната долина: Посещение на известния Пазар на Вещиците и колониалната църква Сан Франциско, Плаза Мурило, където се намират Катедралата, Държавната палата и Националния конгрес. Разходка по прочутата колониална улица Жаен. Посещение на репродукция на подземния храм на културата Тиванаку, кварталите Обраяес, Калакото и Ла Флорида, Лунната долина.
 
Ден 14
Свободна програма в Ла Паз. Трансфер до летището и полет Ла Паз - Лима. Трансфер и настаняване в хотела
 
Ден 15
Свободна програма в Лима. Трансфер до летището. Полет Лима – Амстердам (кацане на 21 Ноември). Трансфер и настаняване в хотела в Амстердам. Свободна програма
Ден 16
Полет Амстердам – София.
 
  
ПАКЕТ УСЛУГИ:
-Самолетен билет София – Амстердам – Лима – Амстердам – София на авиокомпания KLM
-Самолетен билет Ла Паз - Лима;
-Самолетен билет Арекипа – Кузко;
-Билет за катамаран за езерото Титикака;
-Всички трансфери по програмата вAмстердам, Лима, Паракас, Наска, Арекипа, Каньом Колка, Кузко, Юкай, Пуно, езерото Титикака, Ла Паз;
-3 нощувки със закуска в Лима в хотел 4* ( ПАКЕТ А ) или 5* ( ПАКЕТ Б ) в стая с две легла ;
-1 нощувка със закуска в Наскав хотел 4* в стая с две легла :
-3 нощувки със закуски в Арекипа в хотел 4* в стая с две легла;
-1 нощувка със закуска в Колка в хотел 4* в стая с две легла;
-2 нощувки със закуска в Куско в хотел 4* в стая с две легла;
-1 нощувка със закуска в Юкай в хотел 3* в стая с две легла;
-1 нощувка със закуска в Пуно в хотел 4* в стая с две легла;
-1 нощувка със закуска в Ла Паз в хотел 5* в стая с две легла;
-1 нощувка на борда на катамаран на езерото Титикака в спална каюта;
-1 нощувка със закуска в Амстердам в стая с две легла в хотел в района на летището;
-Туристическа обиколка на Амстердам;
-Туристическа обиколка на Лима;
-Ескурзия в резервата Паракас;
-Екскурзия до островите Балестас;
-Полет над фигурите на Наска;
-Туристическа обиколка на Арекипа;
-Целодневен тур на Авана Канча;
-Целодневен тур на Мачу Пикчу;
-Еднодневен круиз с катамаран по езерото Титикака;
-Туристическа обиколка на Ла Паз;
-Виза за Боливия;
-Всички такси, които се заплащат при влизание и напускане на Перу и Боливия;
-Водач с групата от България;
-Здравна застраховка с покритие 15 000 евро;
 
 
ХОТЕЛИ:
Лима:
ПАКЕТ Б: Jose Antonio Lima: https://www.hotelesjoseantonio.com/flash_en/principal.htm      
Наска:
Арекипа:
Колка:
Куско:
Юкай:
Sonesta Posada del Inca Yucay : https://www.sonesta.com/SacredValley/
Пуно:
Ла паз:
 
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ