СЕВЕРНА АМЕРИКА
САЩ – Южни Щати
11 Дни / 10 Нощувки

САЩ – Южни Щати:

Ню Орлийнс, Мемфис, Чарлстън, Маями, Кий Уест, Бахамите

 
ПРОГРАМА:
 
...
Ден 1
Полет София – Ню Орлийнс с прекачване през европейско и американско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Ню Орлийнс.
...
Ден 2
Целодневна туристическа обиколка на Ню Орлийнс: Посещение на френския квартал и историческия площад Джаксън, където се намират сградите Кабилдо и Презвитер, гробището, наричано ''Градовете на мъртвите'', от което ще разберете интересни факти за системата за наземно погребване. Около езерото Сейнт Джон, което Джийн Лафтит и неговата банда пирати са използвали, за да се придвижват, ще научите вуду и пиратски истории. Tурът продължава през Сейнт Чарлс Авеню, най-старата, продължително функционираща, пътническа железопътна система в света, къщите на някогашните крале и кралици на карнавала Марди Гра, университетите Тулейн и Лайола и района около парк Аудубън, където се намира зоологическата градина Аудубън, една от петте най-големи в света. 
...
Ден 3
Целодневен тур с посещение на местната захарна плантация Дестрехан, във френски колониален стил, основана през 1787г., намираща се в долната част на долината на река Мисисипи. Запознаване с интригуващата история на захарната династия на семейство Дестрехан, историческите събития, които са се случили по техните земи, и археологическите останки, както и с живота от времената на робството. Следобяд – тур до блатото Манчак с включен круиз и за наблюдение на местната фауна и на най-ярките и представители - алигаторите. 
...
Ден 4
Трансфер до летището и полет Ню Орлийнс-Атланта-Мемфис. Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерна пешеходна разходка в централната част на града.
...
Ден 5
Целодневен тур в Мемфис,  включващ едни от най-известните забележителности на града -  мястото, където Мартин Лутър Кинг е бил убит, пазар в смесения магзин Шваб, основан преди около 130 години, улица Бийл, Викторианското селище, студиото ''Слънце'' - родното място на рок ен рола, арената, , историческата улица ''Памуковият път'' и статуите на краля - Елвис Пресли. Посещение на имението на музиканта - Грейсланд.
...

Ден 6
Трансфер до летището и полет Мемфис -Атланта-Чарлстън. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна пешеходна разходка в историческия квартал.

...
Ден 7
Тур на Чарлстън –един от най-известните със своята архитектура градове на американския юг.  Посещение на защитната морска стена ''Батерията'', старата пазарна част на града, четирите ъгъла на закона, на които се намират църквата Сейнт Мичъл, където са погребани създателите на Американската конституция, кметството на Чарлстън, Съдебната палата на окръга, пощата и Федералния съд. Разходка по улицата, на която се намират 13-те цветни къщи под името ''Редицата на дъгата''. Посещение на реставрирана историческа къща с елегантен интериор.
...
Ден 8
Трансфер до летището и полет Чарлстън-Маями. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна разходка в района на Маями Бийч.
...

Ден 9
Туристическа обиколка на Маями - разходка по плажа, където екскурзовод ще ви разкаже как изкуството и музиката се смесват и изграждат динамичаната култура на града, круиз по Венецианския път, който разказва миналото и настоящето на известните личности, живели на звездния остров. По време на круиза се наблюдават част от техните възхитителни имения. Турът продължава с обиколка на Кокосовата гора с нейната многообразна тропическа растителност и пристанища, пълни с луксозни яхти. Спирка при Кокоуолк, където има възможност за пазар на открито. Посещение на Малката Хавана, където музиката по улиците се смесва с аромата на пури и този на кубинските сандвичи с чубрица. Посещение на кварталът Уинууд, изненадващ своите посетители с уличното си изкуство, модерните барове и галерии.

...

Ден 10
Тур Кий Уест – целодневна обиколка по заливите и плажовете на Кий Уест, и пътуване по един от най-живописните пътища в САЩ, пресичан от 42 моста и предоставящ завладяващи гледки. Островът със своята карибска атмосфера, надхвърля очакванията на своите посетители. Посещение на малката бяла къща, както и дома на Хемингуей. Възможност за еко-приключение с каяк или круиз, по време на който се наблюдават делфини.

...

Ден 11
Еднодневна екскурзия до Бахамите – пътуване с ферибот първа класа до остров Гранд Бахама и възможност за почивка на плажа на остров Grand Lucayan или разглеждане на град Фрийпорт. Връщане с ферибот и нощувка в Маями.

...

Ден 12
Трансфер до летището и полет до София с прекачване през европейско и американско летище.

 
 

 

ПАКЕТ УСЛУГИ:
* Виза за САЩ;
* Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;
* Самолетен билет София – Ню Орлийнс и Маями – София с прекачване според програмата;
* Самолетни билети:
- Ню Орлийнс – Атланта – Мемфис;
- Мемфис – Атланта – Чарлстън;
- Чарлстън – Маями;
* 3 нощувки в Ню Орлийнс в двойна стая в избрания хотел;
* 2 нощувки в Мемфис в двойна стая в избрания хотел;
* 2 нощувки в Чарлстън в двойна стая в избрания хотел;
* 3 нощувки в Маями в двойна стая в избрания хотел;
* Всички трансфери, описани в програмата в Маями, Ню Орлийнс, Чарлстън, Мемфис;
* Туристическа обиколка на Маями, описана в програмата;
* Туристическа обиколка на Ню Орлийнс, описана в програмата;
* Туристическа обиколка на Чарлстън, описана в програмата;
* Туристическа обиколка на Мемфис, описана в програмата;
* Тур до плантация и блатата на Луизиана;
* Еднодневен тур Кий Уест;
* Еднодневна екскурзия с ферибот до Бахамите
* Водач с групата от България.

 

Дестинация:
Хотели 3*:
Хотели 4*:
Ню Орлиънс
Wyndham New Orleans French Quarter 3* или подобен
Omni Royal Crescent   4* или подобен
Мемфис
Holiday Inn Downtown  3* или подобен
Sheraton Memphis Downtown   4* или подобен
Чарлстън
Barksdale House Inn  3* или подобен
The Mills House Wyndham Grand  4* или подобен
Маями
Essex House 3* или подобен
Gale South Beach  4* или подобен

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА – 3 НОЩУВКИ НА БАХАМИТЕ:  

  АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.

 ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ