ЕВРОПА
7-ДНЕВЕН КРУИЗ ПО КАНАЛ ДЮ МИДИ
9 Дни / 8 Нощувки
 7-ДНЕВЕН КРУИЗ ПО КАНАЛ ДЮ МИДИ 
 
 


По време на тура ще можете да се насладите на:

* Чарът на три от значимите винарски райони на Южна Франция – Минервоа, Курбиер, Лангедок от една нестандартна гледна точка.
* Кулинарните умения на майсторите готвачи, предлагащи типични за района ястия.
* Хармоничният вкус на виното, родено в безкрайните лозя на един от най-слънчевите райони  в Европа.
* Спокойствието и  хармонията, царящи по крайбрежието на Канал дю Миди.
* Един нов начин да прекарате своята почивка, който се предлага сравнително рядко на българския пазар.
 
ПРОГРАМА:
 
...
 

Ден 1:
Полети София - Брюксел - Каркасон. Траансфер до Нарбон, който е бил първата римска колония извън Италия, основана през 118 г. пр. Хр. През нея минава Виа Домиция (Via Domitia), първият пимски път в Галия и цвързващ италианските земи и испанските колонии.
Настаняване на борда на моторната лодка. Възможност за вечерна разходка из Нарбон и вечеря в някой от многобройните ресторанти покрай канала.
Нощувка.

...
 

Ден 2:
Сутринта – инструктаж и отплаване към селцето Салел д‘Од, което според местния туристически център ще ви очарова с историческото си наследство и празничната си атмосфера. Преминаване през първите няколко шлюза по поречието на канала. Следобяд – пристигане в Капестан – китно селце, впечатляващо със средновековната си архитектура и специфичното застрояване около колегиалната църква, датираща от 14 век, както и около замъка, който някога е бил втората резиденция на архиепископа на Нарбон. Свободно време за почивка и разходка в Капестан. Нощувка.

...
 

Ден 3:
Сутринта – отпътуване за Безие. По време на плаването ще преминете през известния шлюз Фонсеран, изграден от Пиер-Пол Рике през 17 век. Фонсеран е стъпаловидна поредица от шлюзове, състояща се от 8 яйцевидни шлюзни камери с 9 врати, позволяващи на плавателните съдове да преодолеят денивилацията от 25 метра. Ще имате възможност да се насладите на красивата архитектура на Безие, където се отличава катедралата Сен Назер, както и да се разходите в централната част на вторият по значение град по Канал дю Миди, осеяна с дървета, магазини и кафета, както и изобилстваща от улично изкуство като живи статуи, подобна на Рамблас в Барселона. Безие е разположен в сърцето на една от най-привлекателните зони за туристи и е известен най-вече с 2 неща: виното и бикоборството. Свободно време в Безие. Нощувка.

...
 

Ден 4:
Отпътуване за Villeneuve-les-Beziers, където ще направим попътна спирка за разходка из централната част на селцето. След това плаването продължава към Agdе – днес средиземноморски курорт в Южна Франция и един от най-старите френски градове, основан през 525 г. пр. Хр. Разположен е около устието на река Еро в региона Лангедок-Русийон, на 8 км. от Средиземно море. Свободно време за разходка в централната част на града и вечеря в някои от многобройните расторанти край реката. Нощувка.

...
 

Ден 5:
Сутринта – отплаване към Коломбиер, където ще имате възможност за разходка из града и да посетите най-известната историческа забалежителност - цървата Св. Силвестър. Следва тунелът Ла Малпа, в близост до който можете да се разходите до възвишение, от което се разкрива красива гледка към пресушеното езеро Монтади с отводнителни канали, наподобяващи формата на звезда. Вечерта пристигане в живописния Poilhes и свободно време за разходка из селцето и посещение на местната винарна. Нощувка.

...
 

Ден 6:
Сутринта отплаване към средновековното селце Parazа, което е типично за района Минервоа. То ще ви очарова с разнообразието от цветни къщи по протежението на брега, прекрасното шато, което се намира на територията на средновековен замък и многото цветя.  Посещение на шатото и възможност за дегустация. Крайната дестинация за деня е Рубя. Свободно време за разходка из селцето и посещение на красивата енорийска църква или почивка край реката. Нощувка.

...
 

Ден 7:
Отпътуване за градчето Ventenac, приближавайки което ще имате възможност да се насладите на величествена гледка към издигащия се замък, както и да дегустирате виното, произведено от лозята по поречието на канала. Круизът продължава към Ле Сомай – селцето е известно в цяла Франция със своите къщи, обвити в бръшлян. Следобяд – пристигане в Нарбон. Свободно време и нощувка.

...
  Ден 8:
Напускане на лодката и трансфер до Каркасон. Полет до Шарлероа, Брюксел. Настаняване в района на летището и свободно време. Нощувка.
...
 

18 юни:
След закуска, освобождаване на хотела и полет до София.

 


 
ПАКЕТ УСЛУГИ,  ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- самолетен билет за полети София – Брюксел Шарлероа – София с авиокомпания Wizz Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
- самолетен билет за полети Брюксел Шарлероа – Каркасон – Брюксел Шарлероа с авиокомпания Ryan Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.
- трансфери летище Каркасон – Порт Касафиер – летище Каркасон;
- 1 нощувка + закуска в двойна стая в хотел Charleroi Airport - Van Der Valk 3* или подобен в Шарлероа;
- 7 нощувка в двойна каюта на борда на моторна лодка от най-високия туристически клас;
- едноседмичен круиз с лодката по Канал дю Миди;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
- водач на групата от България, който ще управлява лодката.

 

Информация за маршрута:
Взимане на лодката от: Нарбон
Връщане на лодката на: Нарбон
Най-далечна точка по маршрута: Ом (Homps)
Плавателно време: 52 часа
Дължина на маршрута: 154 км.
Шлюзове по маршрута: 36 броя
 
Информация за моторните лодки:
Големина: 14.97 м. х 4.65 м.
- 4 самостоятелни двойни каюти с отделен прилежащ санитарен възел към всяка.
- салон с напълно обзаведени всекидневна и кухня.
- открита външна палуба.
...
 
ВАЖНО!!!
1. Турът е много подходящ за туристи, желаещи да се запознаят със специалитетите на местната кухня. На борда на моторната лодка няма включено изхранване, но има добре оборудвана кухня и хладилник и който желае може да си купи храни и напитки от населени места по маршрута. Освен това посещаваните градчета се радват на изобилие от качествени ресторанти предлагащи ястия типични за региона и за френската кухня.
2. Поддържането на чистотата и реда на палубата и в каюткомпанията е общо задължение на всички пътуващи на борда на лодката.
 
 
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


 ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ