ЕВРОПА
КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА ЕЗЕРО БАЛАТОН, УНГАРИЯ
6 Дни / 5 Нощувки

КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА ЕЗЕРО БАЛАТОН, УНГАРИЯ 


Шиофок – Балатонлел – Балатонгюрук – Балатонфюред - Шиофок 
 

ПРОГРАМА:

...
Ден 1
Сутринта – отпътуване от София за ез. Балатон с автобус – най-голямото езеро в Централна Европа, известно като „унгарското море” и популярна дестинация за почивка както сред унгарците, така и сред чужденците. Попътна спирка за обяд в Сърбия.
Вечерта – пристигане в Шиофок, разположен на най-известния балатонски плаж, където ще се потопите в духа на унгарската култура с многобройните ресторантчета, магазини и възможности за забавление. Настаняване в хотела и нощувка.
...
Ден 2 ~30 км. вело преход за деня
Сутринта – начало на вело тура по крайбрежието на езерото. Отпътуване с велосипедите към китното и гостоприемно градче Балатонлел. По пътя се разкриват впечатляващи гледки към езерото Балатон, минава се през курортното градче Балатонфелдвар за обяд.
Пристигане в Балатонлел, настаняване в хотела и свободно време за почивка и вечеря.
...
Ден 3 ~60 км. вело преход за деня
Сутринта се отпътува за Балатонгюрук от северната страна на Балатон. Територията на селището е обитавана още от праисторически времена – има сведения, че първите заселници са се появили още 3 в. преди Хр. В наши дни е считано за едно от най-красивите села в Европа. Все още в селото могат да се видят сгради, построени през 19 век.
По маршрута се минава през Кестхей – най-големия град по крайбрежието на езерото, носещ най-голямо културно, образователно и икономическо значение за района.
Настаняване в хотела в Балатонгюрук и свободно време за разходка. Нощувка.
...
Ден 4 ~60 км. вело преход за деня
Колоездачната обиколка продължава към Балатонфюред като маршрутът минава през полуострова Тихани, от който се разкрива забележителна гледка към езерото Балатон. Целият полуостров е исторически значим район, свързван с появата на първия запазен запис на унгарски език – хартата, с която е основано бенедиктинското абатство Тихани.
Следобяд – пристигане в Балатонфюред – „северната столица” на Балатон. Градът е известен курорт и основно яхтено пристанище, характерен с газираните си минерални извори. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.
...
Ден 5 ~60 км. вело преход за деня
Обиколката на езерото Балатон завършва с велосипеден преход от Балатонфюред до Шиофок като по пътя ще минете през други местни градчета от източната страна на езерото, от които се откриват красиви гледки. Настаняване в хотела в Шиофок и свободно време за разходка. Нощувка. 
...
Ден 6
Сутринта - освобождаване на хотела и отпътуване за София.

 

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- транспорт по програмата с автобус, специално нает за групата, който е оборудван с помощно ремарке, с което ще бъдат транспортирани и велосипедите на участниците;
- 5 нощувки в двойна стая в къщи за гости и хотели 2* и 3* по крайбрежието на ез. Балатон;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
- водач на групата от България.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
* Колоездачна екипировка и наем на велосипеди. Можем да съдействаме за наемането на такива (на запитване).

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 
Дестинация
Място за настаняване
Шиофок
Kentaur 3* или подобен
Балатонлел
Park Hotel Balatonlelle 2* или подобен
Балатонгюрук Star Villa или подобен
Балатонфюред
Andrea Pansio или подобен
 
 ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Вело обиколката е подходяща за любители-колоездачи - както за възрастни, така и за деца, като не се изисква специална физическа подготовка.
2. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 15 юли. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 5 нощувки, която е в размер на 103 Евро.
4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 25 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
5. За туристи, които желаят да пътуват по програмата индивидуално без водач от България, можем да направим индивидуална оферта.АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ