ЕВРОПА
КАНАЛ ДЮ МИДИ
10 Дни / 9 Нощувки
 7-ДНЕВЕН КРУИЗ ПО КАНАЛ ДЮ МИДИ
Порт Касафиер - Коломбиер - Ле Сомай - Вантенак - Ом - Аржан-Минервоа - Рубя - Параза - Капестан – Безие - Порт Касафиер
 


По време на тура ще можете да се насладите на:

* Чарът на три от значимите винарски райони на Южна Франция – Минервоа, Курбиер, Лангедок от една нестандартна гледна точка.
* Кулинарните умения на майсторите готвачи, предлагащи типични за района ястия.
* Хармоничният вкус на виното, родено в безкрайните лозя на един от най-слънчевите райони  в Европа.
* Спокойствието и  хармонията, царящи по крайбрежието на Канал дю Миди.
* Един нов начин да прекарате своята почивка, който се предлага сравнително рядко на българския пазар.
 
ПРОГРАМА:
 
  Ден 1:
Полети София – Париж – Монпелие.
Tрансфер и настаняване в хотел в Монпелие. Свободно време в Монпелие и нощувка.
 
Ден 2:
Закуска. Трансфер от хотела до Порт Касафиер – пристанищно градче, чиято близост с Испания е дала някои интересни нюанси на местните архитектура, кулинария и обичаи. Свободно време за разходка.
Следобяд – качване на борда на моторна лодка от най-високия туристически клас за началото на круиза по Канал дю Миди. Нощувка.
 

Ден 3:
Сутринта – отплаване към Коломбиер, където ще имате възможност за разходка из града и да посетите най-известната историческа забалежителност - цървата Св. Силвестър. По време на плаването ще преминете през известния шлюз Фонсеран, изграден от Пиер-Пол Рике през 17 век. Фонсеран е стъпаловидна поредица от шлюзове, състояща се от 8 яйцевидни шлюзни камери с 9 врати, позволяващи на плавателните съдове да преодолеят денивилацията от 25 метра. Свободно време за разходка в Коломбиер. Нощувка в района на Коломбиер и тунела Ле Малпа.

 

Ден 4:
Отпътуване за Ле Сомай – селцето е известно в цяла Франция със своите къщи, обвити в бръшлян. Круизът продължава към градчето Вантенак, приближавайки което ще имате възможност да се насладите на величествена гледка към издигащия се замък, както и да дегустирате виното произведено от лозята по поречието на канала. Свободно време и нощувка.

 

Ден 5:
Отплаване към Ом. Този слънчев град впечатлява с тесните си калдаръмени улици, осеяни с цветя и построеният през 11 век параклис в римски стил. Свободно време в Ом. Маршрутът продължава към Аржан-Минервоа – селце, типично за района Минервоа, което се намира в подножието на замък от 14 век и е разположено между Канал дю Миди и реката Од. Свободно време и нощувка.

 

Ден 6:
Маршрутът продължава с отплаване към Рубя и свободно време в селцето за посещение на красивата енорийска църква или почивка сред природата. Следва селцето Параза с разнообразието от цветни къщи по протежението на брега. Крайната дестинация за деня е Капестан – китно селце, впечатляващо със средновековната си архитектура и специфичното застрояване около колегиалната църква, датираща от 14 век, както и около замъка, който някога е бил втората резиденция на архиепископа на Нарбон. Свободно време за почивка и разходка в Капестан. Нощувка.

 

Ден 7:
Сутринта – отпътуване за Безие. Ще имате възможност да се насладите на красивата архитектура на Безие, където се отличава катедралата Сен Назер, както и да се разходите в централната част на вторият по значение град по Канал дю Миди. Свободно време в Безие. Нощувка.

 
 

Ден 8:
Отпътуване за Порт Касафиер. Свободно време и почивка сред приятната атмосфера на круизното пристанище Порт Касафиер, намиращо се на кратко пешеходно разстояние от крайбрежието и красивите средиземноморски плажове. Нощувка.

  Ден 9:
Напускане на яхтата и трансфер до Монпелие. Настаняване в хотела и свободно време за пешеходна обиколка на централната част на града. Нощувка.
 

Ден 10:
След закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летището за полети Монпелие – Рим – София.

Информация за маршрута:

Взимане на лодката от: Port Cassafieres
Връщане на лодката на: Port Cassafieres
Най-далечна точка по маршрута: Ом (Homps)
Плавателно време: 52 часа
Дължина на маршрута: 154 км.
Шлюзове по маршрута: 36 броя

 

Информация за моторните лодки:

Големина: 14.97 м. х 4.65 м.
- 4 самостоятелни двойни каюти с отделен прилежащ санитарен възел към всяка.
- салон с напълно обзаведени всекидневна и кухня.
- открита външна палуба.

...
 
ВАЖНО!!!
 
Турът е много подходящ за туристи, желаещи да се запознаят със специалитетите на местната кухня. На борда на моторната лодка няма включено изхранване, но има добре оборудвана кухня и хладилник и който желае може да си купи храни и напитки от населени места по маршрута. Освен това посещаваните градчета се радват на изобилие от качествени ресторанти, предлагащи ястия,  типични за региона и за френската кухня.

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ