ЕВРОПА
ИСЛАНДИЯ И ГРЕНЛАНДИЯ
10 Дни / 9 Нощувки
 ОБИКОЛЕН ТУР НА ГРЕНЛАНДИЯ И ИСЛАНДИЯ
Копенхаген – Рейкявик – Селфос - Илюлисат
 


 
ПРОГРАМА:
 
...
  Ден 1:
19:15 – 21:00 ч. Полет София – Копенхаген.
Tрансфер и настаняване в хотел в Копенхаген. Свободно време в Копенхаген и нощувка.
...
 
Ден 2:
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген с двуетажен автобус – една от най-старите улици емблематична за Копенхаген, с най-голяма концентрация на заведения – Гамел Странд, крайбрежния район Нюхавн, домът на датското кралско семейство - двореца Амалиенборг, фонтанът Гефион, Малката Русалка, Замъка Розенборг с Националната галерия и Ботаническите градини, площада при кметството и парка Тиволи.
Вечерта – трансфер до летище Копенхаген за полет до Рейкявик.
Пристигане в Рейкявик и трансфер до хотела. Нощувка.
...
 

Ден 3:
Закуска. Туристическа обиколка на Рейкявик - стария център на града, пристанището, лутеранската църква Халгримскиркя, сградата Перлан, от която се разкрива панорамна гледка. Следва пътуване до Рейкявския полуостров, където се намира геотермално поле с горещи извори и кални басейни. Програмата завършва с посещение на известната Синя Лагуна - уникално геотермично образувание, естествен комплекс от геотермални басейни на обща площ от 5000 кв.м., чиито дъно и стени са покрити с 60 хил. парчета лава, което я прави да прилича на естествено творение на природата. Водата на „Синята лагуна“ е известна по целия свят с лековитите си съставки.
Вечеря и нощувка в Рейкявик.

...
 

Ден 4:
Закуска. Тръгване рано сутринта към Националния парк Тингвелир. Разходка по пропуканата повърхност на долината, образувана при разместването на северно-американската и евразийската тектонски плочи. След това продължаваме към известната геотермална зона, където се намира един от най-активните горещи извори - Строхкюр, който изригва гореща вода до 30 метра височина. Оттам можете да вземе участие в програмата за исландски туристи за залесяване в долината Хейкадалюр, където ще имате възможност да допринесете за намаляване на въглеродния диоксид във въздуха със засаждане на дърво. Пътуването ще продължи към водопада Гюдълфос или наречен още Златния водопад - един от най-впечатляващите в Европа и посещение на ферма за отглеждане на коне и екокъща, отоплявана геотермално. Ще научите повече за исланските коне и техните специфични характеристики. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка в района на Селфос.

...
 

Ден 5:
След закуска отпътуване към долината Тьорсардалур, известна с фермите си от исландския исторически период Сага. Този район е значително засегнат от 1104-то изригване на вулкана Хекла, най-известният в Исландия. Програмата продължава с посещение на реконструирана викингска ферма и пътуване през долината, в която се наблюдават обширни гори от брези, впечатляващи пейзажи и недокоснатата дива природа на планинските местности. Пристигане и разходка в района на Ландманалугар - място с удивително разнообразие от нюанси, където пейзажът е оформен от пъстроцветната вулканична скала риолит.
След края на програмата – връщане в хотела, вечеря и нощувка.

...
 

Ден 6:
Закуска. Трансфер до летище Рейкявик и полет до Гренландия.
Пристигане по обяд в живописния град Илюлисат, намиращ се в в полите на ледения фиорд, пълен с многобройни айсберги, образувани от най-активния ледник в северното полукълбо. Трансфер и настаняване в хотела.
Следва туристическа обиколка на Илюлисат, където ще се запознаете с модерния начин на живот близо до Северния полярен кръг. Вечеря в хотела и нощувка.

...
 

Ден 7:
Закуска. Целодневен тур с корабче до едно от най-красивите места в Гренландия - ледника Еки, простиращ се във фиорда северно от Илюлисат. Плаване до най-издадената част на ледника, която се издига на 80-90 метра над повърхността на океана. Обяд на борда. Ще можете да наблюдавате големи ледени блокове, отчупващи се от ледника, и падащи във водата с оглушителния грохот образувайки огромни вълни. Корабчето ще навигира и сред айсбергите в акваторията на фиорда.
Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

...
 

Ден 8:
Закуска. Сутрешен двучасов поход до останките на старинното селище Сермермют, намиращо се край ледения фиорд. Ще научите историята за живота и обичаите на гренландците преди идването на европейците, докато се наслаждавате на невероятните гледки на айсберги от фиорда.
Следобяд – свободно време в Илюлисат и възможност за допълнителни турове. Вечеря и нощувка.

...
  Ден 9:
Закуска. Трансфер до летище Илюлисат и полет до Рейкявик.
Трансфер до хотела в Рейкявик и свободна програма. Нощувка.
...
 

Ден 10:
Закуска. Трансфер до летището.
13:15 – 18:15 ч. Полет Рейкявик – Копенхаген.
21:30 – 00:55 ч. Полет Копенхаген – София.

 

 


 
ПАКЕТ УСЛУГИ:
- самолетен билет за полети София – Копенхаген – София с авиокомпания Wizz Air, с включен чекиран багаж до 23 кг. и летищни такси;
- самолетен билет за полети Копенхаген – Рейкявик - Копенхаген с авиокомпания Iceland Air,  без включени летищни такси;
- самолетен билет за полети Рейкявик – Илюлисат – Рейкявик с включени летищни такси;
- трансфери летище-хотел-летище в Копенхаген и в Рейкявик;
- 1 нощувка + закуска в двойна стая в хотел 4* в Копенхаген;
- 3 нощувки + закуски в двойна стая в хотел 4* или подобен в Рейкявик;
- 2 нощувки + закуски в двойна стая в хотел 4* или подобен в Селфос;
- 3 нощувки + закуски в двойна стая в хотел 4* или подобен в Илюлисат;
- 3 вечери в Исландия и 2 вечери в Гренландия, описани в програмата;
- билет за обиколка с двуетажен туристически автобус в Копенхаген;
- описаните трансфери и туристическа програма в Исландия и Гренландия с местни англоговорящи гидове;
- всички входни такси за посещаваните обекти, описани в програмата;
- изхранвания по време на туровете, описани в програмата;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Дестинация:

Хотел:

Копенхаген

First Hotel Twentyseven 4* или подобен

Рейкявик

Icelandair Hotel Reykjavik Natura 4* или подобен

Селфос

Hótel Selfoss 4* или подобен

Илюлисат

Hotel Arctic Greenland 4* или подобен

 

 

 
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ