ЕВРОПА
7-ДНЕВЕН ВИНЕН ТУР В ТОСКАНА
7 Дни / 7 Нощувки

 7-ДНЕВЕН ВИНЕН ТУР В ТОСКАНА


Флоренция, Кианти, Греве, Кастелина, Монтепулчано, Синалунга, Монталчино, Сиена, Сан Джиминяно, Пиза, Рим

ПРОГРАМА:

 

30 май

07:35 – 08:30 Полет София – Рим.
Отпътуване към Рада във винарския район Кианти в Тоскана. Полудневен винен тур в района Кианти - частна обиколка с квалифициран водач на винарната Badia Coltibuono, известна като едина от най-старите винепроизводители в района, датираща от преди 1050 години, която днес произвежда около 400 000 бутилки годишно. Дегустация на 4 вина от сорта Кианти Класико. Свободно време за обяд. Отпътуване за старинните градове Греве и Кастелина и разходка из тесните калдаръмени улички и площади запазили духа и атмосферата на Средновековието. Връщане в Рада, настаняване в хотела и нощувка.

 

31 май

Закуска. Отпътуване към Флоренция – един от най-пищните италиански градове, изпъленен с уникални творби на изкуството, културата и архитектурата, т.н. „люлка на Ренесанса”. Tуристическа обиколка на града, включваща централния площад, където се намират Дуомо – катедралата, посветена на Света Богородица на Флоренция, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерият (църквата за кръщаване), Вратата на Рая, квартала на Данте, Барджело, площадът Санта Кроче, реката Арно, Старият Мост или мостът на златарите, Порчелино и Пиаца Синьория, която е своеобразна „скулпторна галерия под открито небе”, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. След края на туристическата обиколка – връщане в Рада и нощувка. 

 

1 юни

Закуска. Отпътуване към района Монтепулчано. Винен тур с квалифициран екскурзовод в бутиковата винарна POLIZIANO, включващ посещение на лозята, простиращи се на 125 хектара площ, избата, наблюдение на отделните етапи от производството на виното. Турът завършва с дегустация на 4 вина от продукцията на винарната, сред които Rosso di Montepulciano DOC, Nobile di Montepulciano DOCG, Nobile di Montepulciano “Asinone” DOCG, Le Stanze IGT Toscana. Отпътуване за средновековния град Монтепулчано. Свободно време за обяд.  Следва обиколка на града, включваща Палацо Комунале, Палацо Таруги, Катедралата Санта Мария Асунта. Нощувка в хотел в района на Синалунга. 
 

2 юни

Закуска. Полудневен винен тур в района Монталчино, включващ посещение на винарната Poggio Antico, простираща се на площ от 200 хектара с лозя, в голямата си част отглеждащи сорта Sangiovese , т.н. “Brunello”, граднини и маслинови дървета. Дегустация на 4 вина от селекцията на избата: LEMARTINE и/или MADRE, BRUNELLO, ALTERO, RISERVA. Свободно време за обяд. Следва обиколка на средновековния град Монталчино и Абатството Сант Антимо, датиращо от 11 век. Нощувка в хотел в района на Синалунга. 
 

3 юни

Закуска. Отпътуване за района Монтериджиони. По пътя – спирка в Сиена – средновековен град, пазещ духа на богатата си история и култура, известен още с празника си Palio, по време на който се провеждат конни състезания. Туристическа обиколка на града, включваща Катедралата, посветена на Света Богородица, където се помещават произведения на творци от световно значение като скулпторите Никола Пизано, Якопо дела Куерча и Донатело, художниците Дучо и Пинтурикио, Правителствения Дворец, където се съхраняват фрески от Дучо, Симоне Мартини и Амброджо Лоренцети - създателите на известната в цял свят сиенска живописна школа, известния площад Пиаца дел Кампо. След края на туристическата обиколка – отпътуване към района Монтериджиони. Настаняване в хотела и нощувка. 
 

4 юни

Закуска. Целодневен винен тур във средновековния град Сан Джиминяно, чийто исторически център на града е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия, известен с 72 кули-къщи, построени по времето на знатни родове, които са управлявали града през Средновековието, от които в днешно време са оцелели 14. Винен тур на винарната Sovestro in Poggio, включващ квалифициран екскурзовод, посещение на лозята, избата, наблюдение на отделните фази от производствения процес на виното, основни насоки за тестване на вино и обяд на 4-степенно меню с местни ястия. Следобед – разходка из Сан Джиминяно. Връщане в Монтериджиони и нощувка.  

 

5 юни

Закуска. Отпътуване за Рим. Спирка в Пиза за туристическа обиколка с посещение на “Площада на Чудесата”, където се намира Наклонената кула, Баптисерията и църквата. След края на програмата отпътуване за Болоня. Настаняване в хотел в района на летището и нощувка.  

6 юни

Закуска. Трансфер до летището.
15:10-18:05 Полет Рим – София.

 
 

ПАКЕТ УСЛУГИ:

* Самолетен билет за директни полети София-Рим-София с авиокомпания Bulgaria Air;
* 2 нощувки с включени закуски, в двойна стая в хотел 4* в Рада в района Кианти;
* 2 нощувки с включени закуски, в двойна стая в хотел в 4* в района на Синалунга;
* 2 нощувки с включени закуски, в двойна стая в хотел в 4* в района Монтериджиони;
* 1 нощувка с включена закуска, в двойна стая в хотел 4* в хотел в района на летище Рим;
* туристическа обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскузовод на български език;
* винен тур в района Кианти с включена дегустация на 4 вида вина от сорта Кианти класико;
* пътуване из района Кианти и посещение на средновековните градове Греве и/или Кастелина;
* винен тур в района Монтепулчано с включена дегустация на 4 вида вина;
* обиколка на Монтепулчано, включваща Палацо Комунале, Палацо Таруги, Катедралата Санта Мария Асунта;
* винен тур в района Монталчино с включена дегустация на 4 вида вина;
* обиколка на средновековния град Монталчино;
* туристическа обиколка на Сиена с местен лицензиран екскузовод на български език;
* винен тур в района Сан Джиминяно с включена дегустация на 4 вида вина и обяд на 4-степенно меню;
* туристическа обиколка на Пиза с местен лицензиран екскузовод на български език;
* всички входни такси за посещаваните имения и туристически обекти: 4 винарни в Тоскана, Катедралата, Батистерият, Камбанарията на Джото и посещение на музея във Флоренция, Катедралата и Правителствения Дворец в Сиена, Наклонената кула, Баптисерията и църквата в Пиза на обща стойност 167 евро на човек;
* транспорт с 8+1 местен миниван по описания в програмата маршрут (от-до летище Рим);
* местен данък, дължим за всичките 7 нощувки;
* здравна застраховка с покритие 10 000 евро;
* водач-придружител на групата от България, според направения избор.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Дестинация
Хотели
Кианти
Palazzo San Niccolo 4 * или подобен
Синалунга
Relais la Leopoldina 4* или подобен
Монтериджиони
Borgo SanLuigi4* или подобен
Рим Фиумичино

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ