ЕВРОПА
АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ
10 Дни / 9 Нощувки


 ЕКСКУРЗИЯ
 АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ
Ереван, Гарни, езерото Севан, Дилиджан, Тбилиси, Мтксхета, Казбеги
 


ПРОГРАМА:

Ден 1
Полет София-Варшава-Ереван с авиокомпания LOT.

  Ден 2
Пристигане рано сутринта, трансфер до хотела и настаняване за почивка. След обяд – туристическа обиколка на Ереван – мемориала и музея посветени на арменския геноцид, пазара за плодове, отворения базар Вернисаж. Вечеря в местен ресторант.
  Ден 3
Посещение на катедралата Ечмиадзин – центъра на арменската църква и една от най-старите християнски църкви построена в края на трети век. Посещение на руините на храма Зварноц, включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на фабрика за производство на коняк и дегустация. Вечеря и нощувка в Ереван.
 

Ден 4
Отпътуване за храма Гарни – езически храм, който след приемането на християнството е служел за лятна резиеденция на владетелите. Следва пътуване покрай дефилето на река Азат и посещение на манастира Гегард изграден от скала и включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Ереван и посещение на библиотеката Матенадаран, където се пазят древни документи от цяла Европа и Азия, както и първата арменска библия. Вечеря и нощувка в Ереван.

Ден 5
Напускане на хотела и отпътуване от Ереван към езерото Севан намиращо се на 1900 метра надморска височина. По пътя се преминава през известния планински курорт Дилиджан, средновековният архитектурен комплекс Хахпат. Прекосяване на границата и пътуване през Грузия. Вечеря в традиционен грузински ресторант и нощувка в Тбилиси.
  Ден 6
Туристическа обиколка на Тбилиси – стария град, църквата Метехи, Синагогата, Катедрала Сиони, крепостта Нарикала и серните бани. Следобяд разходка по Руставели Авеню. Вечеря в местен ресторат и нощувка в Тбилиси.
  Ден 7
Посещение на древната столица и религиозен център на Грузия – Мтксхета и местните забележителности – Манастира Джвари и Катедралата Отпътуване към град Гори и посещение на Каменния град Уплистсикхе, където е преминавал пътя на коприната. Посещение на родната къща и музея на Сталин в Гори. Вечеря в местен ресторант и нощувка в Тбилиси.
  Ден 8
  Пътуване по Грузинската Военна Магистрала през Кавказките планини. По пътя посещение на архитектурния комплекс Ананури, където двете църкви и крепоста предлагат гледка към язовир Жинвали. Следобяд пристигане в Казбеги и посещение на църквата Гергети разположена на 2170 метра надморска височина. По обратния път пътуване през живописното дефиле Даржали. Вечеря и нощувка в Тбилиси.
  Ден 9
Отпътуване към винарския район Кахети. Посещение на винарната Кинджмарауил и дегустация. Обяд в местна фермерска къща. Посещение на укрепения град Синяни. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки Планини. Посещение на манастира Бодбе, датиращ от четвърти век, където се намира гробницата на Света Нино, девицата от Кападокия, която е разпространила християнството в Грузия през 4 век. Отпътуване и нощувка в Тбилиси
  Ден 10
Рано сутрин – трансфер до летището и полет Тбилиси-Варшава-София с авиокомпания LOT.

 


ПАКЕТ УСЛУГИ:
* Самолетен билет София – Варшава - Ереван, Тбилиси - Ереван - София;
* 4 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Ереван.
* 5 нощувка със закуска в двойна стая в избрания хотел в Тбилиси
* Трансфери летище - хотел - летище/гара в Тбилиси и Ереван.
* Двудневна туристическа програма в Пекин съгласно програмата с включени обеди;
* 7 вечери и един обяд описани в програмата
* Всички екскурзии и входни такси за обектите, упоменати в програмата:
- туристическа обиколка на Ереван
- посещение на катедралата Ечмиадзин
- дегустация в арменска фабрика за коняк
- посещение на храма Гарни и манастира Гегард, библиотеката Матенадаран
- пътуване покрай езерото Севан и преминаване през Дилиджан
- туристическа обикокла на Тбилиси
- посещение на Гори и Мтксхета
- туристическа програма в Казбеги
- посешение на Синяни, манастира Бодбе
- дегустация в местна винарна
* Преводач-придружител на групата от България.
* Здравна застраховка;
  
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 

Дестинация

Хотели 4*

Хотели 5*

Ереван

Ani Plaza
или подобен

Hotel National
или подобен

Тбилиси

Boutique hotel Betsys
или подобен

Sheraton Metechi Palace
или подобен

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ