ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИЯ ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ: 6 дневен тур на Андалусия
7 Дни / 6 Нощувки

 

ЕКСКУРЗИЯ ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ: 6 дневен тур на Андалусия
Лисабон, Албуфейра, Севиля, Кадис, Марбея, Гранада, Кордоба

22 Юни-1 Юли 2013

ПРОГРАМА:

 

 

Ден 1

Полет София – Париж/Мюнхен – Лисабон и отпътуване за крайбрежния курортен град Албуфейра. Градът е един от водещите туристически центрове в района и е известен със своите хотели, голф игрища и множество ресторанти и барове. Настаняване в хотела и свободно време за вечеря, по време на която ще можете да опитате някои от морските специалитети, типични за региона Алгарве.

Ден 2

Отпътуване за Севиля и туристическа обиколка на града: Според легендата градът е основан от Херкулес, продължително време е бил под владение на маврите, но разцветът му започва в ерата на Великите Географски Открития. Бурната и сложна история на града е причината Севиля да може да се похвали с толкова богато архитектурно наследство. Катедралата (третия най-голям храм в света), намираща се на мястото, където преди е била джамията, от която в днешно време е останало само едно минаре, древните сгради, носещи белезите на мавърското присъствие, еврейския квартал Барио де Санта Круз. Настаняване в хотела.

 
Ден 3
 
Отпътуване за Кадис и туристическа обиколка на града. Основан преди 3000 г. от финикийците, Кадис е известен като най-стария град в Европа. Модерен и лъскав отвън, градът Кадис има красива стара историческа част, сърцевина изпъстрена с романтични площади, катедрали, крепостни стени и чаровни улици, които носят атмосферата на арабско градоустройство. По привлекателност не им отстъпват елегантните, боядисани в нежни пастелни тонове, къщи. Посещение на Пуерта Тиера – портата, разделяща новата от старата част на града, плажовете Ла Виктория, Санта Мария и Ла Кортадура, средновековния квартал Ел Популо, рибарския квартал Ла Виня и квартала Санта Мария (известен като храм на фламенкото). Настаняване в хотела.
 
Ден 4
 
Отпътуване за Гибралтар и туристическа програма. Местните наричат родината си „Скалата”. Много туристи идват тук през цялата година, за да посетят „Скалата” и да се радват на прекрасното време със средиземноморски климат. Пешеходен тур на средиземноморския град, владение на Великобритания. Посещение на известната Гибралтарска Скала и пясъчния провлак, съединяващ скалата с Пиренейския полуостров. Отпътуване за Марбея – слънчевият лъч на Испания. Настаняване в хотел в Марбея и свободно време за плаж в луксозния курорт.
 
Ден 5
 
Отпътуване за Гранада и туристическа обиколка на града и двореца Алхамбра. Смятана за едно от съвременните чудеса на света, Алхамбрата е забележителна крепост, напомняща за арабското присъствие в града. Изрисувани тавани и стени, красиви фонтани, уникални скулптори и огромни градини за част от забележителностите на Алхамбрата, които я правят едно от най-екзотичните места в Европа Дворецът Алхамбра е една от най-известните забележителности в Испания, някогашен политически център на Мюсюлманския Запад. Разходка в централната част на града. Настаняване в хотела.
 
Ден 6

Отпътуване за Кордоба, старата столица на Кордобския халифат, заемал почти целия Иберийски полуостров. Днес градът е и много важен туристически център, известен с архитектурата си, останала от този период, място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Туристическа обиколка на града: Синагогата, Великата Джамия (където сега се намира Катедралата), Дворът на Портокаловите Дървета, старият център на града. Настаняване в хотела.
 
Ден 7

Трансфер до летището в Малага и полет Малага-Париж/Мюнхен-София.

 

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 
*    1 нощувка в Албуфейра в двойна стая с включена закуска в хотел Vila Gale Atlantico 4* или подобен;
*    1 нощувка в Севиля в двойна стая с включена закуска в хотел Becquer 4* или подобен;
*    1 нощувка в Кадис в двойна стая с включена закуска в хотел Senator Cadiz Spa Hotel 4* или подобен;
*    1 нощувка в Марбея в двойна стая с включена закуска в хотел Senator Marbella Spa 4* или подобен;
*    1 нощувка в Гранада в двойна стая с включена закуска в хотел Melia Granada 4* или подобен;
*    1 нощувка в Кордоба в двойна стая с включена закуска в хотел Exe Conquistador 4* или подобен;
*    Трансфер летище-хотел-летище;
*    Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут;
*    Туристическа програма в Севиля, Кадис, Гибралтар, Гранада, Кордоба;
*    5 обяда описани в програмата;
*    Входни такси за посещаваните обекти;
*    Преводач-придружител за целия период на пътуването;
*    Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

 

Хотели по програмата:
 
Град
Хотел
Албуфейра
Vila Gale Atlantico 4* или подобен
Севиля
Becquer 4* или подобен
Кадис
Senator Cadiz Spa Hotel 4* или подобен
Марбея
Senator Marbella Spa 4* или подобен
Гранада
Melia Granada 4* или подобен
Кордоба
Exe Conquistador 4* или подобен

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ