ЕВРОПА
ЛА ТОМАТИНА - Най-големият бой с домати в света
6 Дни / 5 Нощувки

 

ТОМАТИНА

Най-големият бой с домати в света
Валенсия, Буньол
 
 
ПРОГРАМА:
 

Ден 1
 
17:05 - 19:25 ч. - Полет София – Валенсия. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2
 
Закуска. Туристическа обиколка на Валенсия с двуетажен автобус. Възможност за избор между два маршрута: историческата или крайбрежната част на града. По време на историческата обиколка може да посетите площадите Plaza de la Reina и Plaza de la Virgen, централния пазар на Валенсия, копринената борса LaLonja, историческия музей, катедралата на Валенсия, в която се пази „Свещения граал” и други. Крайбрежната обиколка показва по-модерния облик на града с  PortAmericas Cup - модерно яхтено пристанище, построено през 2007 година по случай едноименната международна регата и града на изкуствата и науката – комплекс, проектиран и построен по случай посрещането на 21 век. В него се намират музеят принц Фелипе, киносалонът L'Hemisferic и най-големият океанографски музей в Европа, разположен под водата, на площ от 80 000 кв. м. Нощувка.
Ден 3
 
Закуска. Тур до Албуфера – природен резерват, разположен на 12 километра южно от Валенсия и определян като един от най-важните в света. Попътно преминаване покрай El Saler - тясна брегова линия, разделяща Албуфера от морето. Сладководната лагуна на Албуфера е разположена на живописен пейзаж, включващ шест острова, покрити с борови дървета и плаж, разделящ я от Средиземно море. Едночасов круиз по лагуната с гледки на пейзажа, оризовите полета и природата.
Ден 4
 
Закуска. 07:35 – 08:22 ч. Отпътуване за Буньол с влак.
Десетки хиляди участници идват от цял свят за Томатина - фестивал, за който се използват стотици тонове презрели домати. Боят с домати е строга традиция в Буньол от 1945 г. Има няколко теории за възникването на това събитие, според една, от които фестивалът води началото си от бой с храна между приятели. Друга теория гласи, че по време на градския празник недоволните граждани започнали да целят градския съветник с домати и се разярил бой, който бил толкова забавен, че бил повторен на следващата година. Около 10:00 ч. на върха на висок кол, намазан с мазнина, се закача свински бут. Боят с домати може да започне само след като някой успее да се изкачи и да свали свинския бут. В 11:00 ч. в центъра на Буньол, на площад дел Пуебло се стоварват камиони с домати. Изстрел поставя началото на борбата. Преди да се хвърли домат, той трябва да бъде смачкан, за да не нарани някого. Препоръчва се участниците да носят предпазни очила (например за плуване) и ръкавици. Правилата на фестивала не позволяват да се носят допълнителни вещи (напр. бутилки), и да се разкъсват дрехите на други участници. Битката продължава между един и два часа, след което втори изстрел прекратява битката. Процесът по почистването включва използването на пожарникарски камиони. Хората могат да се измият на обществените душове близо до реката.
Връщане във Валенсия с влак. Нощувка.
 
Ден 5
 
Закуска. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
Ден 6
 
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището.
20:00 - 23:55 ч. - Полет Валенсия – София.
 
 
 
 
ПАКЕТ УСЛУГИ:
 
- Самолетни билети за директни полети София – Валенсия – София на авиокомпания WizzAir с включени летищни такси;
- 5 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел във Валенсия;
- Туристическа обиколка на Валенсия;
- Туристическа обиколка на природния парк Албуфера и пътуване с лодка по лагуната му;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Участие във фестивала Томатина;
- Медицинска застраховка за целия период с покритие 15 000 евро
 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Разстоянието между Валенсия и Буньол е около 38 км. Пътуването между тях се осъществява с влак, който е част от системата на обществения транспорт във Валенсия, и за който не се пускат билети в предварителна продажба.
 
 
ХОТЕЛИ:
 
Категория
Хотели
2*
Sidorme Paterna 2* или подобен
3*
Nh Ciudad De Valencia 3* или подобен
4*
Solvasa Valencia 4* или подобен
 
 
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ