АЗИЯ
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖНА КОРЕЯ
12 Дни / 9 Нощувки
 ЕКСКУРЗИЯ ЮЖНА КОРЕЯ

Сеул, Сокчо, Андонг, Кенджу, Улсан, Пусан, вулканичния о-в Чеджу-до
 
ПРОГРАМА:
 
...                                          
           

Ден 1:   20.30 ч. – 01.10 ч. Полет София – Доха.

...
 
Ден 2:
02.50 ч. – 17.05 ч.: Полет Доха – Сеул.
Пристигане в Сеул. Трансфер и настаняване в хотела.
Пешеходна разходка в централната част на Сеул. Нощувка.
...
  Ден 3:
Закуска. Целодневна туристическа програма в Сеул: посещения на дворецаЧхандоккун  – построен в края на 14 век и един от петте велики дворци в Корея, параклиса Джонгмио, който е част от наследството на Юнеско, разходка по старата търговска улица за сувенири и антики Инсадонг, разглеждане на храма Чогйеса, реката и района Ченгйечон, и традиционния пазар Тонгин. Нощувка в Сеул.
...
 

Ден 4: Закуска. Отпътуване за град Сокчо. Туристическа програма, включваща посещения на храма Наксанса, Националния парк Сеорак, намиращ се в третата по височина планина в Южна Корея, и разглеждане на бронзовия Буда и храма Шинхеунгса, олицетворяващи корейския будизъм. Нощувка в Сокчо.

...
 

Ден 5:
Закуска. Отпътуване за Андонг и целодневна туристическа програма, включваща посещение на конфуцианската академия Бйонгсан, създадена през 1613 г. по времето на царството Чосон – последното и най-дълго управлявало в Корея, традиционното селище Хахое – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО с многобройните си сгради, училища и артефакти, изцяло съхранени и до днес, и музея на маските. Нощувка в Андонг.

...
 

Ден 6:
Закуска. Отпътуване за Кенджу – столица на едно от трите корейски царства – Сила, известно с богатото си културно-историческо наследство. Целодневна туристическа програма, включваща посещения на храма Булгукса – понастоящем главен храм от Ордена на корейския будизъм, едно от седемте национални богатства на Южна Корея и шедьовър на будисткото изкуство от царството Сила, отшелническата килия Соккурам, намираща се в храмовия комплекс, парка с царските гробници, древната астрономическа обсерватория Чомсеонде, считана за най-старата запазена в света, и езерото Анапчи. Нощувка в Кенджу.

...
                          Ден 7:
Закуска. Отпътуване за Пусан – най-голямото пристанище в Южна Корея и вторият по големина град в страната. По пътя ще минем през Улсан, където ще посетим най-голямата корабостроителница в света - Хюндай, конвейера за автомобили на Хюндай, с работен капацитет от 330 коли на час, и живописния хълм Далмаджи, от който се открива гледка към корейския проток, свързващ Японско с Южнокитайско море. Нощувка в Пусан.
...
 

Ден 8:
Закуска. Туристическа програма в Пусан, включваща посещения на будисткия храм Йонггунг - един от малкото храмове, разположени в близост до корейските брегове, в който се чества рожденият ден на Буда, пазара Гукдже – най-големият пазар за нови и употребявани вещи в Корея, носещ духа на уличната търговия от времето след Корейската война, най-големия рибен пазар в Корея - Джагалчи, обсерваторията на Пусан – 118-метрова наблюдателна кула, намираща се в парка Йондусан, и разходка в парка. Нощувка в Пусан.

...                               
    Ден 9:
Закуска. Трансфер до летището в Пусан, полет до остров Чеджу-до – най-големият измежду хилядите острови по корейското крайбрежие, формиран от множество угаснали вулкани, наричан още “Хавай на Ориента”. Туристическа програма, включваща посещение на Йондуам – формирана от ветрове и вълни в продължение на векове скала с формата на драконова глава, свързвана с множество легенди и митове, Сангумбури – кратер с обиколка над 2 км и дълбочина 100 метра, определян от корейското правителство като природен паметник и местообитание за множество растителни видове като магнолии, зимни ягоди, червени бодливи дървета, кленове и др., будисткия храм Yakcheonsa и водопада Ченджийон. Нощувка.
...
 

Ден 10:
Закуска. Туристическа програма, включваща посещение на кратера Сеонсанг Илчулбонг, наричан още “Върхът на изгрева” – скален конус, образуван от подводни вулканични изригвания преди около 5 хил.год., с форма на гигантски замък от Древността. Висок 182 метра, в горната си част конусът завършва с кратер във формата на купа, в която могат да се наблюдават разнообразни геологични формирования вследствие на вулканичната дейност. Следобед обиколката продължава по източните брегове на о-в Чеджу-до, в района Сеопжикожи, характерен със стръмните си брегове и причудливи скални образувания, врязващи острова в морето. Разглеждане на традиционно етнографско селище, пресъздаващо различните архитектурни стилове, характерни за корейския полуостров. Нощувка.

...
  Ден 11:
Закуска. Трансфер до летището за полет Чеджу-до - Сеул.
Свободна програма в Сеул или по желание, срещу допълнително заплащане - посещение на Демилитаризираната зона от южнокорейска страна.
Късен полет Сеул - Доха.
   

Ден 12:
Полет Доха - София.

 

 

 ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА: 

Дестинация

3*

4*

Сеул

Hotel Elle Inn или подобен

Hamilton Hotel или подобен

Сокчо

Delpino Resort или подобен

The Class 300 или подобен

Андонг

Goryeo Hotel или подобен

Richell Hotel или подобен

Кенджу

Gyeongju Daemyung Resort или подобен

The Suites Hotel Gyeongju или подобен

Пусан

Industrie Hotel или подобен

Best Western UL Busan Hotel или подобен

О-в Чеджу-до

Hotel Haru или подобен

Leo или подобен

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.

 ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ