АЗИЯ
ОБИКОЛЕН ТУР НА КИТАЙ И ХОНГ КОНГ
12 Дни / 9 Нощувки

ОБИКОЛЕН ТУР НА КИТАЙ И ХОНГ КОНГ
Хонг Конг, Макао, Шанхай, Пекин, Сиан

+
Посещение на строително изложение в ХОНГ КОНГ


ПРОГРАМА:

Ден 1
Полети София – Хонг Конг.

Ден 2
Пристигане в Хонг Конг. Целодневна туристическа програма в Хонг Конг: връх Виктория – най-високата точка на островната част на Хонг Конг, от която се откриват гледки към мегаполиса – централната част, пристанището Виктория, о-в Лама и околностите, пристанището Абърдийн – дом на много от коренните жители на острова, все още изкарващи прехраната си с риболов, Репулс бей – заливът на богатите, където са именията на най-заможните жители на Хонг Конг и където се намира най-старият будистки храм Тин Хау – покровителят на моряците, градския парк “Kowloon Walled City Park”, на чиято територия от 26 декара, някога и бил разположен най-гъсто населения жилищен район в света, официално обитаван от 33 000 души, градината на птиците – мястото където местните “разхождат” домашните си любимци - птици, ситито-финансовия и търговски център, където са офисите на най-големите банки и застрахователни компании в Азия.
Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерна разходка в уживения търговски и административен район Тсим Ша Тсуй и наблюдение на най-голямото постоянно провеждащо се светлинно шоу в света  - “Симфония на светлини” от пристанището Виктория.
Ден 3
Закуска. Свободна програма и възможност за посещение на множеството шопинг центрове в островната и континенталната част на Хонг Конг, или посещение на строителното изложение Hong Kong International Building and Decoration Materials and Hardware Fair.
По желание и срещу допълнително заплащане – вечерен тур до Макао включващ обиколка на централната част на града – Площад Сенадо, катедралата Свети Доминик, руините на катедралата Свети Павел, крепостта Монте и емблематичното казино “Лисабон”, където ще можете да пробвате своя късмет.
Ден 4
Закуска. Свободно време за посещение на изложението или разходка из централната цаст на о-в Хонг Конг. Трансфер до летището.
Полет Хонг Конг – Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела.
Ден 5
Закуска. Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд: крайбрежния булевард Бунд, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници – британци и французи, градините Ю Юан – “Щастливите градини” – един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин, мостът Нан Пу свързващ централен Шанхай с финансовия район и свободна икономическа зона - Пу Донг – символът на икономическия ръст на Китай от последните 2 десетилетия. Посещение на обсерваторията на Световния Финансов център – най-високата обсерватория отворена за посещения в света, от която се открива изумителна гледка към най-големия китайски град и храма на нефритения Буда – статуя на полегналото божество, издялана от цяло парче бял нефрит.
Ден 6
Закуска. Свободен ден в Шанхай или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневен тур до Суджоу – “Венеция на изтока” или мястото, на което древния китайски елит някога е развихрял градинарското  си въображение. Турът включва обяд и посещения на градината на скромния администратор, “бавната” градина – Lingering и разходка с лодка по Гранд Канал – най-големия изкуствен воден път в света, с неговите древни мостове и характерни жилищни сгради.
Ден 7
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане пътуване с високоскоростния влак “Маглев”, развиващ над 430 км. в час за отсечка от 33 км. и свързващ централната част на Шанхай с летището. Трансфер до летището.
Полет Шанхай – Сиан. Трансфер и настаняване в хотела.
Ден 8
Закуска. Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд: посещения на Голямата пагода на дивата гъска – храм, помещавал в себе си древни будистки скрипти, писания и артефакти векове наред, и експозицията на Теракотената армия, състояща се от над 7500 фигури на воини от теракота в естествен ръст и различни една от друга, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, създадени по заповед на първият император на Китай Цин Шъхуанди с цел да притежава голяма и мощна армия в задгробния си живот. Вечерта трансфер до летището и полет Сиан - Пекин. Трансфер и настаняване в хотела в Пекин.
Ден 9
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Най-големия и един от най-известните площади в света – Тиенанмън с обща площ 440 хил.кв.метра, Забранения град – дворцов  комплекс и резиденция на много китайски императори, обиколка с рикши в Хутонг - стария квартал в централната част на Пекин, в непосредствена близост до императорския дворец, обитаван от съродственици и приближени на някогашните владетели, и Хълма на дълголетието намиращ се в живописния Бейхай парк.
Ден 10
Закуска. Целодневен тур до Великата Китайска стена с включен обяд: Паркът с гробниците – комплекс от гробници на 13 императори от династията Мин, Свещения път – ритуална алея с каменни статуи на войни и животни, по която с почести са изпращани починалите императори и Великата Китайска Стена – уникалното защитно съоражение, датиращо от 4 век пр.н.е. предназначено да пази Китай от хунските нашествия. Традиционна вечеря - патица по пекински.
Ден 11
Закуска. Целодневна туристическа програма в Пекин с включен обяд: Небесния храм – един от символите на столицата Пекин и ритуално място за молитви, посещение на Летния императорски дворец със забележителната мраморна лодка, мостът със 17-те арки по модел на Марко Поло, изкопаното от човешка ръка езеро, най-дългия изрисуван коридор в света,     олимпийския комплекс със знаковите за олимпиадата от 2008г. сгради – “Водния куб” и “Орловото гнездо”, и зоологическата градина с пандите. Вечерта трансфер до летището.
Ден 12
Полети Пекин – София.

 

 

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




ПАКЕТ УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Китайска виза;
* Здравна застраховка;
* Самолетен билет София - Москва - Хонг Конг и Пекин - Москва - София;
* Самолетен билет Хонг Конг – Шанхай – Сиан – Пекин;
* 2 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Хонг Конг;
* 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Шанхай;
* 1 нощувка със закуска в двойна стая в избрания хотел в Сиан;
* 3 нощувки със закуски в двойна стая в избрания хотел в Пекин;
* Трансфери летище - хотел - летище в Хонг Конг, Шанхай, Сиан и Пекин;
* Двудневна туристическа програма в Пекин, съгласно програмата с включени обяди;
* Еднодневен тур до Великата Китайска стена от Пекин с включен обяд;
* Традиционна вечеря - патица по пекински;
* Целодневна туристическа програма в Шанхай с включен обяд;
* Целодневна туристическа програма в Сиан с включен обяд;
* Целодневна туристическа програма в Хонг Конг;
* Входна карта за изложението;
* Трансфери от хотела до изложбения център и обратно в Хонг Конг;
* Преводач-придружител на групата от България.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Дестинация Хотели 3* Хотели 5*
Хонг Конг Pentahotel Hong Kong Kowloon
или подобен
The Langham Hong Kong
или подобен
Шанхай Shanghai Holiday Inn Express Zhabei
или подобен
Shanghai Sunrise on the Bund
или подобен
Сиан Xian Days Inn City Centre
или подобен
Days Hotel & Suites Xinxing Xian
или подобен
Пекин Beijing King Parkview Hotel
или подобен
Beijing Sunworld Dynasty Hotel
или подобен



 

 

 

 

 

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.

 



ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ