АФРИКА
ЕКСКУРЗИЯ - САФАРИ НАМИБИЯ И БОТСВАНА
12 Дни / 9 Нощувки

НАМИБИЯ И БОТСВАНА


Виндхук, пустинята Намиб, Свакопмунд, Велвис Бей, Кейп Крос, Шпицкопе,
делтата на река Окаванго, националния парк Мореми
 
 
 

ПРОГРАМА:

Ден 1 

Полет София – Мюнхен – Йоханесбург – Виндхук.
Ден 2 

Кацане на летище Виндхук (Намибия) – столица и най-голям град в Намибия. Трансфер и  настаняване в хотела. Следобяд – туристическа обиколка на града – Намибийския парламент, Крайст чърч, старата крепост "Alte Feste”, националния музей. Нощувка.
Ден 3 

Закуска. Отпътуване към Сосусвлей през пустинята Намиб. Сосусвлей означава „мястото, където се събира вода”, защото в добри години това е местността, до която сезонните дъждове успяват да достигнат. Пътуване през една от най-старите пустини в света, на територията, на която се разполагат най-високите пясъчни дюни. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 

Ден 4

Ранно събуждане. Пътуване в областта Сосусвлей - местност с глинени плочи, в сърцето на пустинята Намиб, обградена от гигантските пясъчни дюни (някои са с височина над 300 м. и се смятат за най-високите в света). Посещение на Дедвлей - „мъртвото блато”, наричано така заради редките случай, в които след обилен дъжд се превръща в тюркоазено езеро в средата на пустинята. Пикник закуска. Посещение на каньона Сесрием и река Чаучаб. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Ранно събуждане. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване към Свакопмунд – известен курортен град, разположен на брега на Атлантическия океан. Посещение на плантации на велвичия - растението символ на Намибия и Лунната долина. Пикник обяд. Пристигане в гр. Свакопмунд и настаняване в хотела. Свободно време за разходка из града или допълнителна туристическа програма, включваща конна езда по бреговете на река Свакоп.
Ден 6

Закуска. Круиз из залива Велвис бей и наблюдаване на делфини и тюлени в естествената им среда. Следобяд пътуване до резервата Кейп Крос, който е дом на най-големите колонии на капски морски котки в света – вид тюлени. Нощувка в хотела.
Ден 7

Закуска. Отпътуване към Виндхук през Шпицкопе, наричан африканския Матерхорн.  Спирка за снимки в известната местност Rock Arch и разглеждане на бушменски скални рисунки. Настаняване в хотел в близост до Виндхук. 

Ден 8

Ранно събуждане. Трансфер до летището. Полет Виндхук – Маун. Маун е "туристическата столица" на Ботсвана и "вход" към  националните паркове на Боствана и делтата на река Окаванго. Полет с малък самолет до ложа в делтата на река Окаванго. Настаняване в хотела. Следобяд - сафари в делтата на река Окаванго. Обяд и вечеря в ложата.

Ден 9

Закуска. Сафари в делтата на река Окаванго. Наблюдаване на диви животни в естествената им среда. Делата на река Окаванго е най-голямата вътрешноконтинентална делта в света. Наричана е най-големият оазис в света, заради мястото, в което реката се среща с пустинята Калахари и създава изключителна екосистема от низини, лагуни, канали и богат животински и растителен свят. Закуска, обяд и вечеря в ложата. 

Ден 10

Закуска. Полет с малък самолет до ложа в националния парк Мореми. Сафари в националния парк Мореми и наблюдаване на животните в естествената им среда. Едно от атрактивните места в парка Мореми е така нареченият Хипо басейн, изобилстващ от хипопотами, които могат да бъдат наблюдавани от специална платформа. Обяд и вечеря в ложата. Нощувка.

Ден 11

Закуска. Трансфер до летището и полет Маун – Йоханесбург – Франкфурт – София.
Ден 12

Кацане в София.

 


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

Дестинация
Виндхук
Safari Hotel или подобен 
Kalahari Sands или подобен 
Сосусвлей
Namib Desert Lodge или подобен 
Sossusvlei Lodgе  или подобен 
Свакопмунд
Eberwein Hotel или подобен 
Swakopmund Hotel или подобен 
Виндхук (нощ. на 7 май)
Wilderness Lodge  или подобен
Wilderness Lodge  или подобен
Делтата на река Окаванго
Moremi Crossing или подобен
Camp Okavango  или подобен
Национален парк Мореми
Pom Pom Camp  или подобен 
Camp Xakanaxa или подобен

 

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ ЕЖЕМЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН ТУК.


ЗАПИТВАНЕ ПРИНТИРАЙ